CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 30, 2009

Teater Patung Kertas 2

hey uolls!!
Penah korang dengar pasal "Patung Kertas" OR "Paper Dolls"??? haruslerr pernah kan?! Teater Patung Kertas 2 kini kembali...kat MATIC...tahun lepas x sempat nk g tgk..so this year saye x melepaskan peluang ni nk tgk LIVE! teater drag yg agak meletop ni!!

Dengan semangatnye saye pon call la ticket hotline and book tiket...5 tiket...
Yang best skali sebab dapat seat PAAALLLIINNGGGG DEPAAN!! best gile...walopon pade hakikatnye teket RM31.50 je....tapi feeling die mcm dok VVIP! hahaha....

Teater Patung Kertas 2
29 April 2009 MATIC, Jln P. Ramlee
8.30pm
kitorang pegy 5 orang...
-Hanan aka "Bapak Ayam MSU"
-She aka "Wanita 'macam' Pondan + Mak Hayam MSU"
-Intan aka "Mak Hayam Gebu DIVA Seksyen 11"
-Nawar aka "Pondan Tobat + Mak Hayam Balik Pulau"

dan haruslerr BAPAK HAYAM OVER THE PAGAR....tau x sape??!! cepat cepat teka!!
hahah tau pon.... AKU lerrr....
Al-Kisah Aku & Rakan tgk teater ni....

Mase mula2 masuk, semua 'paper dolls' seakan2 patung yang tuka2 pose kat atas stage....BRAVO to the 'paper dolls' sbab berjaya jadi 'patung' untuk hampir 3omins...aku yg x jadi patung ni yang rase sesak nafas tgk patung2 tuh!!

The show begins with scene "Adik Chu" lakonan Ashraf Muslim baru smpai kat KL and berkenalan ngan "Adik Wan" lakonan Ku Mohd Yusri(yg belkon cite Sutun tu) diorang dua ni dijaga oleh "abang Long / Kak K" lakonan Datuk Jalaluddin Hassan...

Semua scene dlm teater ni BEST GILE!! lawak2 sengal ubi...lawak antarabangsa...dan yang penting lawak berunsurkan 18sx semua ada!! tak kering gusi la tgk teater ni...bukan stakat lawak jee.....ade scene yang boleh menangis gak kalo korang tengok....part "abang long" menitis kan air mata mase die jumpa balik ngan suhana....giler real beb datuk jalaluddin hassan belakon....aku yang tercatok kat depan skali tu dpt la meraskan ape yang abg long rase mase tu!! feeling abes beb!!

Make-up & costume bapok2, mak hayam serta dancers LAWA GILEE!! semua cun!!! Walopon bapok....tapi cun seyh...gerenti prempuan2 tulen yang tgk teater ni seme makan hati bile tengok nyah nyah ni lagi malatoppss drpd diorang!! hahaha....kesian ko..penat2 jadi prempuan, nyah lagi vogue!

So, memandangkan teater ni teramatlah BEST, tak larat aku nk cite seme teknik plot mcm belaja sastera kan...plot pemulaan,perkembangan,perumitan,klimaks dan peleraian teater ni( Waaah teknik2 plot ni buat aku teringat kat Cikgu Rohana Khalil...cikgu BM mase zaman skoal dulu!!) So, aku juz letak synopsis and korang bace dan gunakan imaginasi uollss yang melampaui batasan tu....kalo terlalu lebeyh sgt imaginasi smpai OVER-RATED atau kene BANNED ngan lembaga penapisan filem, x dapek den nak nolong!!! jom layaan sinopsis teater Patung Kertas 2 ni...

Synopsis

Patung Kertas depicts the journey of a young ‘softie’, AdikChu, who joined a performance group called Paper Dolls or Patung Kertas. Through Abang Long (Datuk Jalaluddin Hassan) whom he looked up to, Adik Chu found friendship with other members of Patung Kertas by sharing his problems and experiences in finding life’s reality.

The group befriended a hawker stall owner Abang Yus and his cousin Suhana who has a child diagnosed with a chronic heart disease. Suhana, is a girl from Abang Long’s hometown who he once had feelings for. The incident also revealed the real reason why he left his village, something which had left a big question mark for the villagers. Upon finding out about the child’s condition, Abang Long decided to organize a charity show to raise money for a heart surgery that will save the life of Suhana’s little boy.

Patung Kertas will surely touch the hearts of the audience as it is a moving tale of how and why these men ended up in the situation that they were in and eventually lead them back to the correct path



Memang tak sah kalau x tangkap gambar kan...so, here's some pictures for my dear readers...


Me & Rosnan Rahman
Al-kisah abang Roslan ni... die pegang watak as "Che Muda Bunga Kenanga" terlalu terpaku tgk watak die as Pondan Tua Primadona Mak Yong...dengan loghat kelantan nye....hermm...Che Muda Bunga Kenanga ni menceritakan pasal zaman kegemilangan dia sbgai Ratu Makyung..and bila dh tua..haruslerr zaman kejatuhan kann :P hehhe....
Dia ade letak sekuntum bunga kat tepi telinga die....pastu die cabut bunga tu and campak kat audience...jeng jeng jeng....dapat lah bunga tu kat aku memandangkn "i'm the chosen one" .... lepas tu, die cerita la knape name die ade"Bunga Kenanga" tuh....

SEBAB!! sape lelaki yang dapat bunga tu, akan sentiasa teringat-ingat kat die.. *berdebar jantung aku mase die ckp mcm tu* then die tanye kat audience sape dapat bunga tu and mintak lighting man bagi spotlight...pastu die pon teros datang kat aku...siap cakap "hok abe ni chomey sunggoh" hahaha tu je la yg aku ingt...pastu die celoteh2 then ZAASS!! terus die landing BAEK PUNYE atas riba aku!! hahaha......TERKUJAATT( tekezoot la) aku....ade la siket conversation...
die ckp, "nape abe getar" pastu die amek tangan aku yang putih gebu ni, letak kat dada die...die ckp "cuba hok abe rase, getar x jantung"

aku cakap laa...GETAR...then this is the BEST PART!

Dia cakap : "Abe jange la getar, ni semua hok palsu belaka...." pastu die letak tangan aku atas BOOBS dia!! *lagi laa tekujaattt*
sambung cakap : "abe cuba rase,ni hok tisuu belaka...."

memang aku pegang keras pon..tisu!! hahahha...mane la aku tau kot2 die betol2 drag dh operate kan....x pasal2 dpt nasi lemak RM1.50 katenyerr....
p/s: Seharian aku browse google cari pasal abg rosnan ni...mula2 aku ingtkn nama die ROSLAN! konpiden jee aku..rupenyer name die ROSNAN RAHMAN, memang anak seni yang aktif dlm teater....seorang penari mak yong yang hebat....waaah...patot laa dapat watak PONDAN TUA penari mak yong...hehehhe...xpe xpe...asalkan lakonan abg rosnan GEMPAQ!!

Ni seme apart of the scenes laa....cuba perhatikan make-up and costume..lawaa sangat!! ade satu part ashraf muslim pakai evening dres putih bak bidadari kayangan..tu je yang x sempat nak amek la...tapi tu paleng cun laa...
Ni adik Faiz pegang watak Ashraf Muslim "Adik Chu" mase kechik...giler hebat laa adek ni belakon....gedik2 dia menjadi and nampak natural sangat!! siap gelek lagu Inul Daratista (Goyang Inul) smpai gerudi2 tau....makan hatey mas idayu kalo tengok adek ni gelek!!
Ni "Adik Wan" lakonan Ku Yusri yang jadi Adeq dalam cite SUTUN!! Dengan badan die yang kechik nih, tambah ngan make-up yang tebal seinci dan costume yang mantoops....mmg dia nampak WOMAN habis uolls..

Ni pulak Pengacara Malam Gala Patung Kertas "Paper Dolls"
Kak Viviana, semua pengunjung setia La Queen dan club2 yang sama waktu dengannya haruslerr kenal pondan meletop ni kan.... ouh nama melayu VIVIANA ni adalah LINDARELA D'PERQOSA(katenyee laa)..lucah sgt bunyinye...tu yang panggil viviana sudeyh!! dialogue dia mmg natural abes ngan audience...hermm...
Me, Hanan & She with Kak Viviana aka LINDARELA D'PERQOSA
Hanan, ALISHA, She & Me
Meet ALISHA....mmg die ni pure drag..mula2 tu aku ingtkan woman...rupenyer AKU SILAP!! tapi mmg die ni lawaa!! body cun..kalahkan perempuan tulen...perempuan2 yang datang tgk teater ni haruslerr makan hatii tgk drag2 ni...penat2 diorang jadi perempuan, pondan/nyahh/drag jugaak yang paleeenngg meletops!!!
Al-kisah kawan aku SHE
- slalunye die ni dipanggil PONDAN!! cian die...ade ke patot mmber2 die panggil die pondan....penat2 jadi prempuan tulen...org ckp mcm drag!! tak tau la celah mane yg org ckp die ni mcm pondan...hermm...mungkin x cukop estrogen kot!! hahaha....
-TAPI....disebabkan akak kite sorang ni la(Alisha), She teros tak kesah kalo org panggil die pondan sbab she ckp "PONDAN SKANG LAWA...SO I TAK KESAH KALO ORG PANGGIL I PONDAN!!" hahahha....


ni laa adik Faiz...die ni baru darjah 4 tau...skolah St Anderson Perak( waah aku smpat lagi interview mak dia malam tuh) adek ni belakon sungguh gempak!! aku ingtkan mmg natural lembut tau...NO NO NO NO!! rupa2 nye..mmg lakonan semata-mata.....in person die adelah seorang kanak2 lelaki yang NORMAL ok!! cuma di minta utk belakon lembut..tu jerr.....BRAVO adek!! dia salam kitorg nak dekat 4 kali tau..haha sba kitorg syok sgt beual dgn mak dia....dah 4 kali kate nk gerak..tapi x gerak2 jugak..tu yg die salam smpai 4 kali...hahaha...tapi die ni mmg comel laa...
ni plak muka2 kami yang sanggup menunggu di tepi laluan backstage...tmpat semua crew parking kreta...semata2 sbab nak tunggu Ashraf Muslim & The casts keluar & nak bergambar!!! waaah fanatik sungguh mmbe2 aku ni...lagi2 Nawar ngan She yang tergila2 kat Adek Chu....so kitorg pon tunggu la dekat 1 jam lebeyh!!

setelah lama menunggu....memang BERBALOI!!!!!
puas la ati mereka dapat tgkp gamba ngan Ashraf Muslim!! (p/s: smpai dlm perjalanan balek umah, semua asek dok verangan jee pasal ashraf muslim ni....)
Ashraf Muslim bukan je pelakon drama yang gempak,bole bawak watak mcm USTAZ(puaka niyang rapik) tapi jugak pelakon teater yang FANTASTIC!! not just that.... aku rase dia jugak LELAKI paling HANDSOME & PONDAN paling CUN!! hahaha....betul beb..serious...x tipuu!!! from USTAZ to DRAG...hahaha..drastik nih....huhuhu..ape2 hal he's sooo GOOD!! peramah la jugak....

yang bestnye, mase aku tgh posing ni nk tgkp gamba, ada 2 insiden terjadi...

::PERTAMA::
Ashraf Muslim :"Best tak performance ni?"
Adie Alim : "Best sgt...we enjoyed it..u're such a good actor la bro"
Ashraf Muslim : "Lepas ni bolehla kita belakon drag sama2"
Adie Alim : *SENTAP dalam DIAM* aku hanye mampu tergelak...aku ade ciri2 drag ke?? penat2 aku bina muscle2 ni...muka aku pon harok & MANLY teramat....kalo jambu mcm ashraf xpe gak!! hermm.....*terkonpius aku kejap*

Sbab jumpe ashraf muslim in person, teros tuka nama Adie Alim...(alim kerrr??!!)


::KEDUA::
mase tgh nk tgkp gamba ngan ashraf muslim, tetibe je ade orang tarik tangan aku....kuat gak laa..*terkujaatt sekali lagik* skali aku toleh, Abg Rosnan!! haha...dah la mase tu muka aku blurr gile..x prasan sgt tu sape sbab pkai shirt ngan slacks...

Rosnan Rahman : "Mesti tak perasan kan?!"
Adie Lokman : "Ehh...bunga kenanga! i still simpan bunga tu! sorry tak perasan...sbab dh laen"
Rosnan Rahman: "Hahaha...sorry la tadi duduk atas you..."
Adie Lokman : "It's okey...yang penting We enjoyed the show!! U belakon mmg best laa..."

Adi Lokman..Rosnan Rahman....waaah name aku ade la gak dekat2 ngan nama die...hermm...cuba bayangkn "Pelakon teater yang ADOO Adie Lokman akan digandingkan dengan pelakon teater handalan, Rosnan Rahman dalam teater Patung Plastik...." waaah....not bad laa kan?? kan?? kan??

FAKTA : TERBUKTI aku yang cari artis ke...artis cari aku?! hahahha......ape2 pon mmg suka sngt kat abg rosnan ni...die belakon mmg best gile...pastu peramah plak tuh!! aku yg jadi segan jmpe die....

yang bestnye, mmber2 aku semuanye x perasan tu sape tau...diorang cakap :
SHE : "i ingatkan tu kawan wartawan u...style die mcm wartawn jee"
Intan & Nawar : "aku ingat tu mmber ko....takpon sedara ko...ko kan byk sdare mara n kawan2" hahaha...



so ape lagi, bergambar la kami bertiga!! aku pon ade la gaya2 artis teater kene banned kan!! haha...

lepastu, ternampak pulak Kak Kay & Mama Sally kat tepi carpark tuh....

Sempat jugak bergambar ngan Datuk Jalaluddin Hassan (Abg Long / Kak K) ngan Radhi Khalid (Mama Sally) heheh diorang ni mmg GEMPAK! respect gilee!!! rase mcm it's such an honour la dapat tangkp gamba ngan diorang!!!
(p/s: sorry x sempat nk tgkp gamba mak ayam sally ni....tapi mmg cun gak la radhi khalid...ade gaye2 mak ayam!!)

so that's it....hermm...dah penat aku berceloteh..merepek,merapu dan meraban panjang2!!

teater ni akan berlangsung smpai 3 May...tapi malangnye teket dah full...aku rase nk g tgk lagi 3 May tapi tiket tinggal yang RM50 je...teket murah yg aku dpt tu dh takde....so..hermm....tengok la camne....bukan sebab aku kedekut duet..tapi almaklum laa... Penanam Anggur Terhormat kan....hehehhe...

OVERALL....Teater Patung Kertas 2 MEMANG BEST GILE!!!
i enjoyed the show!! hopefully tahun depan ade lagi Patung Kertas 3 plak...huhuhu...

Salam sayang Adie wat semua yang rajen baca blog nih!!

MmmuuAHhhXXx....

Thursday, April 16, 2009

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008

HEY HEY HEY!!



I bet some of you guyz knew that I wouldn't miss attending all the entertainment-awards in malaysia...hehehe..

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008
Arena Of Stars, Genting Highland
12 April 2009


kali ni mmg special siket... cuz i got 2 VVIP tickets( yeah VVIP..not juz Vip ok....) special thanks to Abg E & Kak Tini....
I decided to ajak Emyl...both of us dah plan fpr like few days..on what to wear...hahaha (haruslerr OVER) kitorang gerak to Abg E & Kak Tini's apartment in Kota Damansara

at around 4pm after getting my hair done(rambut siap glitter2...nak walk on red carpet katenyerr)

Then, tinggal kreta kat situ n hop in abg e's car...so die drive la naik genting....at that time, we're a bit late laa cuz the entrace tutop at 8.15am and kak tini needs to get her make-up done.. kitorang lambat cuz kak tini ade shooting..hermm...

So, sampai2 je Genting, terus pegy First World Hotel...ade satu bilik untuk kitorang siap2...Kak Zura(Hot fm) was in the room getting her make up done by Abg Syed Faizal (penyampai berita hotfm yang sunggoh talented) so me n emyl lepak2 kat bilik...sambil makan burger king....

Suddenly, ade this one lady pops up....jengg jengg jenngg...die start famous in MAlaysia's Most Beautiful....cepat2 pikir..sape....

DILA SYAHIRAH!!! gosshhh she's gorgeuos!! beautiful...fabulicious...mmg chantek gilee..ye laa top model kan...she's so friendly...and yeah she's getting ready in the room juz beside ours...bilik tu joining room so mmg ramai la manusia2 keluar masuk dari bilik sebelah to our room...and yeah i get to meet Rizman Ruzaini and Nik Erwan Roseli...... kak tini & kak zura's outfit were designed by Nik Erwan....huhu.... rase excited gak dpt jumpe the top designers depan mata!!
Ouh...even Leya & hubby die pon masok our room...she's a hot mama!! tetap maintain vogue walopon tengah sarat mengandong....


so...kitorang siap2....(mesti la korang tanye2 ape la baju si adie ni pakai) haruslerr glam..dh kate dpt vvip...walk on red carpet....takkan la nk pakai tshirt pagoda apek jual sayur ngan sluar pendek apek jual ikan kan...huhuhu.....


emyl,me & kak zura lepas make-up n siap2..


In the car, on the way to arena of stars



Sampai je kat arena of stars...mmg dipenuhi oleh lautan peminat2 saye!! haha....mmg ramai la orangg....we decided utk ikot je pintu tepi cuz the main entrance mcm a bit jauh laa....and kitorang dh lambat! hahaha.... so aku pon jalan depan skali...and dgn konfidennye ckp kat boduguard yang jage pintu tuh " Bro, bole masuk ikot sini x?" (smbil prasan mcm selebriti) pastu die bagi..so die suro la orang2 ketepi...and bukak jalan for us....huhuhu....tak mintak tiket pon....
(so len kali kalo nk masok red carpet, dress up kene gempak, rambut glitter2 ibarat bintang bertaburan....muke konfiden brangan diva....gerenti dpt masuk red carpet teros.....x payah check tiket!! haha)


so, at the red carpet, i walked with kak zura & emyl....and kak tini blakang skali....mase kak tini masuk je, everybody was screaming and jerit2 panggil name die.."tini,tini'tini" bayangkan laa....kiri kanan penuh ngan orang....kat depan kitorang ade 4 cameraman....so flash camera dari official photographer ngan orang2 ramai kat tepi2 tuh....lagi la mengangkat semangat DIVA aku! huhuhu...berangan la famous skejap....(lagi la smangat den nak masok masscomm, pastuh i will get my own VVIP invites!!)


The view from my seating

Kak Tini duduk blakang i...Me & Kak Tini....she's so sweet in Nik Erwan Rosli Couture


Me & Emyl...lawa tak bow saye?? heheh...


LEFT : Syed Faizal (PEnyampai berita hotfm & make up artist yang gempak), Angel (slalu nampak kat myspace jee...so first time jumpe face2face) & Adie (artistwannabe hahaha)


This is the part when i'm excited the most...Anugerah Pengacara TV Lelaki Popular...Aznil Nawawi!! PAk Nil....his my idol..walopon mmg dah expect die menang...i'm still very proud...congrats pak nil!!!


Emyl & Kak Tini


Right after Nabil was announced as the Bintang Paling Popular, we all chow balik damansara becuz the next day kak tini ade shooting at 8am.....tak dapat masuk post-party...but it's ok...i enjoyed the whole event!!!

Nabil diangkat sebagai Bintang Paling Popular ABPBH2008.....nothing much to say..congrats....hermm..mmg tahun ni tahun nabil...kenapa?! LU PIKIR LA SENDIRI...


Korang tau kan...nabil punyelaa excited menang...sampai TERbuat kontroversi....adegan berpelukan...hermm...ngan sape lagik...gf baru...hehehe Irma Hasmie


Alaa...ape salahnye kan...untuk share kegembiraan ngan gf...cayalah nabil....
p/s: Merasa jugek Irma yang sweet ni jadi gf Bintang Paling Popular..kalo ngan Mat Rempit dulu, X dapek den nak nolong...

Ape2 pon nabil CONGRATS!! teruskan laa ngan lawak2 anda...hermm...mungkin jugak TERpeluk itu satu fenomena 'lawak baru' daripada nabil....hehehe...


So, this is the list of the Penerima2 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008


Bintang Paling Popular - Nabil
Pelakon Filem Lelaki Popular - Que Haidar
Pelakon Filem Wanita Popular - Maya Karin
Penyanyi Lelaki Popular - Mawi
Penyanyi Wanita Popular - Datuk Siti Nurhaliza
Pelakon TV Lelaki Popular - Rosyam Nor
Pelakon TV Wanita Popular - Dynas
Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular - Meet Uncle Hussain
Artis Nasyid Popular - Rabbani
Artis Komedi Lelaki Popular - Nabil
Artis Komedi Wanita Popular - Norkhiriah
Artis Baru Lelaki Popular - Nabil
Artis Baru Wanita Popular - Stacy
Pengacara TV Lelaki Popular - Aznil Nawawi
Pengacara TV Wanita Popular - Fara Fauzana
Penyampai Radio Lelaki Popular - Faizal Ismail
Penyampai Radio Wanita Popular - Fara Fauzana
Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat - Jamal Abdillah

Nothing much to say about the winners....mostly penerima awards untuk kategori2 ni dah bole AGAK dari awal lagi....selagi takde adi..slagi tu la aznil menang...waaah giteew...(ade hati nk caras aznil.....aku ni jadi dj org kawen pon x tentu lepas!!) ape2 pon..TAHNIAH kepada para pemenang...kepada yang x menang tu, jangan sedeyh2....next year kalo tercalon, BELI BYK2 berita harian pastu suroh la sekampong + pakcik makcik + jiran sebelah + apek jual ikan & sayur kat pasar + bai roti...suroo semua tolong pangkah name uollss.....barula bole jadi fofulerr!!! hehehehe....

Ouhh before aku tekan butang "publish post" ni, aku attach la skali gamba syok sendiri ARTIST wannabe, Adie Lokman yang agak bergaya sakan...first time pakai tux...rambut glitter2 skali ngan bow yang ade brooch dinggle-danggle....hahahha...
WHooa....skali pandang macam sape?! Brad Pitt....
Brad Pitt....waleauwey prasan jeaa...padehal bukan Brad Pitt....tapi Perutt Sempitt....hahah...tebonjol perut aku pkai bengkong nih!! hahaha....

Ade ke macam celebrity??! Well,may be i DO born to be a star....hahaha...
p/s : Abg E & Kak Tini, thanks a lot for giving me the 2 ticekts...VVIP lagik..terharuu!! hehehe....takpe2....give me 2 years and i will get my OWN VVIP invietes to attend this kind of function!! huhuhu....

Wednesday, April 8, 2009

Meet My Sweetheart.....

Olla...





I'm so excited....i'm no longer single...(Dila, sorry aku dh langgar janji kita..xpe2 nnt aku lanje pizza hut!!)





I hate relationships...takut sgt2 nak start a relationship.but for some reason, my heart seems to accept her presence...after being single for very very very long time (because i'm waiting for the right person that comes at the right time) i think it's time to start a new journey :) i'm tired of waking up aevery morning and think about Me, Myself & I.....i guess it's time fr a change...She's my NEW DRUG!!!





My Sweetheart ;)

+Alice Adrianna Sabki+

+My Huggable Princess+

+7th April 2009+

she posted this in her blog...a few days before :

Dear Beloved Guy,
I've never felt this way before
I never wanted to
But now I feel it from the core
So I'll tell you I like you.

I love the sound of your voice
Even though I seldom hear it
I vowed to never trust you boys
But now I like you; Dammit.

I can never use the word 'love'
To describe how I feel
Because being in love like turtle doves
Sometimes isn't real.

As you read this poem now
I beg of you and plead
I don't know why, I don't know how
But do me this good deed.

I want to know for sure
Exactly how you feel
So please do me this favour
Make me understand the deal.

I shall wait for you tonight
By hook or by crook I will
Please tell me if this is right
And if I fit the bill.


-Adrianna-


p/s: i'm melting...

Monday, April 6, 2009

Wedding Reception (sebelah perempuan)

Okay....the reason WHY lame gile i stop blogging....is becuz...of the wedding reception of Nursulhi Jasmin & Kartini Kamalul Ariffin..... yang sorang Event Manager and sorang lagi DJ/Pengacara/pelakon.......dua2 ni orang2 HOT FM!!
hermm....mesti la korang tertanya2 kenapa la plak wedding diorang, aku yang OVER smpai xde mase nk blogging kan?! ape la kene mengena aku ngan diorang nih.... PAK ANDAM ke?! ke aku ni kepochii jaga tepi kaen orang?? haha mmg aku la pak andam terlampau!! hahaha....
xde laa....actually Sulhi or my family called him 'Abg E' or the media knows him as 'Sol' is my cousin....huhuhu...die ni anak tunggal...and the mother, single parent....so xde sape nk tolong2 for the wedding...so, since i ni kan penganggur terhormat...x wat pape...so, saye menyerahkan diri untuk membantu...dan meringankan beban.... nearly 2 weeks i dok JB tolong2 aunty i kat sane...
uolls bayangkan la the day before nikah tu, my aunt, mama dayah she's the one yang design the hantaran...so, petang tu sebok menyiapkan hantaran...tapi sempat lagi g SSF Jln TAR sbab byk barang2 x cukop...by d time balek umah dah magreb...
bayangkan la..dah pukul 8 malam....baru 2 dulang je siap...ade 9 lagi yang x siap...so ape lagi, since saye ni kan serba boleyh...multi-tasking katanyerr....segala kreativiti ku dikeluarkan utk mmbantuu!! mmg bantuanku diperlukan pon...hermmm....last2 setelah menguap beberapa banyak kali....pukul 3am baru seme siap...and bole tido....esok kul 9.30am dah nikah....haiyoo tido kejap jer...

The Wedding Reception
Kak Tini's side - 22 Ferbruari 2009
Dewan Perdana FELDA, Kuala Lumpur
9.30am Nikah
12.30pm majlis sanding

Utk majlis nikah, only 30 je dari our side invited cuz dewan nikah tu kecik....so, from our side pakcik makcik, yang tua2 dan atok je yang pegy. Then dalam list tu ade 4 kosong....so, the groom requested that me and k.yana pegy...huhuhu....so kazen2, me,k.yana,k.iffah and ilya je pegy ;) OVER tak aku?! i'm the youngest and i get to go..happy la gak...sbab dpt menyelit..ye la...orang kuat gak la katenyee...dari kemas-mengemas rumah smpai laa buat hantaran....huhu...

kak iffah, abg E, k.yana & me di pagi2 hari sebelum pegi nikah


Hantaran : (Left) 11 dulang dari pihak lelaki & (right) 13 dulang dari pihak perempuan


Penyatuan Cinta Dua Jiwa, Sulhi & Tini bersama model lelaki melayu terakhir...hahaha..

Cake Cutting Ceremony


Psangan yang sungguh sweet!!

untuk majlis 12.30pm tu, baru lah the whole family datang join us....we are given 7 tables...keluarga kitorang mmg BESAR..bukan family je besar...mmg SEMUA BESAR2 belaka...hahaha....70 orang ni immediate family...kazen2 + pakcik makcik + atok nenek sahajee...mmg meriah...mane x nye...seme muka x malu..pegy majlis orang, tapi kemeriahan kitorang + dengan sikap DIVA gila gamba, majlis tu mmg bertambah CERIA...hehehe...dah jadi mcm majlis kitorang plak..seme excited dapat new family member ;)

our new extended family... The parents, Dato' Kamalul Ariffin & Datin Fatimah Nasaruddin. Kak Tini ade 4 siblings. The eldest, Kaflina (Kak Olin), Kartini(Kak Tini), Kamal Faisal(Abg Ajai) & Kamal Fahimi (Abg Fahimi).secara x langsung diorang dah macam our cousins as well. Family diorang best sangat. Evrybody very friendly. And bole jugak la masuk kpala ngan our clan ;)

korang x caye ke our family ni mmg MERIAH UOLLS?!(pinjam tagline kak senduk) ni bukti-buktinya.......




ade satu lagi citer menarik...


budak2 ex- Sekolah Kebangsaan Seksyen 9 mesti korang familiar ngan muka ni..hehehe...dunia ni kechik je...

Jeng jeng jengg.....kenal x?! kenal x?! yeap!! Pn. Jamaliah Aman....bekas Guru Besar SKS9....huhuhu....the day before nikah kan i ikot my aunt pegy SSF Jln TAR nk beli barang hantaran kan...then mase nk kuar lift, terserempak ngan pn.jamaliah ni...tapi aku xde la nk tegor cuz aku nk kuar lift n die nk masok......kuasa tuhan kan, kat majlis nikah tu, tetibe je ternampak pn. jamaliah.....aku pon teros la tegor....rupa2nya pn jamaliah ni mmg best fren ngan mak kak tini....and hantaran dari belah perempuan die yang buat ;) huhuhu.....she's still the same.peramah....huhuhu....keciknye dunia....





kalau dah name wedding celebrity mesti la ade artist...so ni la among artists yang smpat begambo ;)
Big Boss Hot Fm & pengacara yang aku salute Ally Iskandar
Pengacara Majlis, Faizal Ismail
Me & Leya....she's 2 months pregnant
Pengaca Majlis, Rafidah




itu sajee....nantikan post seterusnya untuk majlis sebelah lelaki kat Kota Tinggi, Johor.

SEBAB Saye lame gilee x update blog!!

haaa....u guyz nak tau kenapa LAME sangat i berhenti blogging x?? kisahnye panjangg sangat...tapi i promise i will blog about it....and take time untuk dodok mengadap comp ni...



nak tau ape sababnye....TUNGGU next post!!!



pak pak pak...gebooomm gebooomm geboomm....pak pak pak..... bunyi kompang?! sape kawen ni?!





tunggu next POST!!!!!!!!!!

Movie Preview : Confessions Of A Shopaholic

hey hey..

since lame gile i x uodate kan, banyak material for my blog i dah kumpul2...so,i would like to blog it NOW! heheheh...in the 2nd week of march aritu i denga kat Hot.FM ade free tickets untuk tayangan perdana Confessions Of A Shopaholic...so, ape lagi dengan pantas terus capai fon and called Abg E(my cousin,working at hot fm) mintak tiket!! hehehe...he said he will try to dapatkan laa....goshhh u know how i love the sophie kinsella's novels kan!!! so it's a MUST! hahah...

few days before the premier, abg E called me...he got the tickets.so,i ajak Emyl to his apartment in kota damansara to get the tickets....abg e n kak tini ajak naek umah diorang...so, ok la...naik la jap..but it turns out that she actually really2 wants to cook for us!! it's 10.30pm that time...i ngan emyl x makan lagi...we thought after amek tiket tu nk g dinner...then kak tini bersungguh2 nak masak for us...hahaha....but ok la...helped her cook and she made her version of Fried Rice!! sedap giler...u guyz shud try it out la..simple but sedap gilee!! hahaha

The Movie Preview - Confessions Of A Shopaholic

this is how the back of the ticket looks like....(pic depan x sempat amek)

Got 6 tickets...so i ajak :
Emyl cuz she's a shopaholic!,
Yayan ni gile bace buku2 shopaholic,
Nabiha cuz she gets excited evrytime ckp psal shopaholic novels!!,
Azura(yayan's sis) she owns all the novels that yayan read,die baru balik from studying in new zealand
and azura's friend.

seperti biasa, i'm the only guy...mane la ade laki laen in among my frenz yang nak tengok shopaholic kan?! hahaha....

Seriously cerita ni BEST GILERR!!! x menghampakan laa....from the novel to the movie...lebeyh kurang same laa....juz that the movie focus only on Becky Bloomwood je...xde scene yang Tarquin tackle becky!! (they got that in the novel) but anyway, cerita ni mmg BEST la!! LOVE it!! paleng best part 'Tarian Kipas' when BEcky ngan Luke first time danced together....hahah klaka gile...with all those hillarious move!! i gelak gile2 smpai semput!! hahah...

this movie x la mcm P.S I Love You...the novel best gile..but the movie hampeh....

I Love Becky Bloomwood!! tapi kan i think i prefer if Reese Witherspoon yang bawak watak Becky tuh..baru la ade sparx! cuz reese is like more bimbo-ish...hahhaha....

seperti biase,lepas movie,kami gile gamba...so here's some pix!!