CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, April 6, 2009

Wedding Reception (sebelah perempuan)

Okay....the reason WHY lame gile i stop blogging....is becuz...of the wedding reception of Nursulhi Jasmin & Kartini Kamalul Ariffin..... yang sorang Event Manager and sorang lagi DJ/Pengacara/pelakon.......dua2 ni orang2 HOT FM!!
hermm....mesti la korang tertanya2 kenapa la plak wedding diorang, aku yang OVER smpai xde mase nk blogging kan?! ape la kene mengena aku ngan diorang nih.... PAK ANDAM ke?! ke aku ni kepochii jaga tepi kaen orang?? haha mmg aku la pak andam terlampau!! hahaha....
xde laa....actually Sulhi or my family called him 'Abg E' or the media knows him as 'Sol' is my cousin....huhuhu...die ni anak tunggal...and the mother, single parent....so xde sape nk tolong2 for the wedding...so, since i ni kan penganggur terhormat...x wat pape...so, saye menyerahkan diri untuk membantu...dan meringankan beban.... nearly 2 weeks i dok JB tolong2 aunty i kat sane...
uolls bayangkan la the day before nikah tu, my aunt, mama dayah she's the one yang design the hantaran...so, petang tu sebok menyiapkan hantaran...tapi sempat lagi g SSF Jln TAR sbab byk barang2 x cukop...by d time balek umah dah magreb...
bayangkan la..dah pukul 8 malam....baru 2 dulang je siap...ade 9 lagi yang x siap...so ape lagi, since saye ni kan serba boleyh...multi-tasking katanyerr....segala kreativiti ku dikeluarkan utk mmbantuu!! mmg bantuanku diperlukan pon...hermmm....last2 setelah menguap beberapa banyak kali....pukul 3am baru seme siap...and bole tido....esok kul 9.30am dah nikah....haiyoo tido kejap jer...

The Wedding Reception
Kak Tini's side - 22 Ferbruari 2009
Dewan Perdana FELDA, Kuala Lumpur
9.30am Nikah
12.30pm majlis sanding

Utk majlis nikah, only 30 je dari our side invited cuz dewan nikah tu kecik....so, from our side pakcik makcik, yang tua2 dan atok je yang pegy. Then dalam list tu ade 4 kosong....so, the groom requested that me and k.yana pegy...huhuhu....so kazen2, me,k.yana,k.iffah and ilya je pegy ;) OVER tak aku?! i'm the youngest and i get to go..happy la gak...sbab dpt menyelit..ye la...orang kuat gak la katenyee...dari kemas-mengemas rumah smpai laa buat hantaran....huhu...

kak iffah, abg E, k.yana & me di pagi2 hari sebelum pegi nikah


Hantaran : (Left) 11 dulang dari pihak lelaki & (right) 13 dulang dari pihak perempuan


Penyatuan Cinta Dua Jiwa, Sulhi & Tini bersama model lelaki melayu terakhir...hahaha..

Cake Cutting Ceremony


Psangan yang sungguh sweet!!

untuk majlis 12.30pm tu, baru lah the whole family datang join us....we are given 7 tables...keluarga kitorang mmg BESAR..bukan family je besar...mmg SEMUA BESAR2 belaka...hahaha....70 orang ni immediate family...kazen2 + pakcik makcik + atok nenek sahajee...mmg meriah...mane x nye...seme muka x malu..pegy majlis orang, tapi kemeriahan kitorang + dengan sikap DIVA gila gamba, majlis tu mmg bertambah CERIA...hehehe...dah jadi mcm majlis kitorang plak..seme excited dapat new family member ;)

our new extended family... The parents, Dato' Kamalul Ariffin & Datin Fatimah Nasaruddin. Kak Tini ade 4 siblings. The eldest, Kaflina (Kak Olin), Kartini(Kak Tini), Kamal Faisal(Abg Ajai) & Kamal Fahimi (Abg Fahimi).secara x langsung diorang dah macam our cousins as well. Family diorang best sangat. Evrybody very friendly. And bole jugak la masuk kpala ngan our clan ;)

korang x caye ke our family ni mmg MERIAH UOLLS?!(pinjam tagline kak senduk) ni bukti-buktinya.......




ade satu lagi citer menarik...


budak2 ex- Sekolah Kebangsaan Seksyen 9 mesti korang familiar ngan muka ni..hehehe...dunia ni kechik je...

Jeng jeng jengg.....kenal x?! kenal x?! yeap!! Pn. Jamaliah Aman....bekas Guru Besar SKS9....huhuhu....the day before nikah kan i ikot my aunt pegy SSF Jln TAR nk beli barang hantaran kan...then mase nk kuar lift, terserempak ngan pn.jamaliah ni...tapi aku xde la nk tegor cuz aku nk kuar lift n die nk masok......kuasa tuhan kan, kat majlis nikah tu, tetibe je ternampak pn. jamaliah.....aku pon teros la tegor....rupa2nya pn jamaliah ni mmg best fren ngan mak kak tini....and hantaran dari belah perempuan die yang buat ;) huhuhu.....she's still the same.peramah....huhuhu....keciknye dunia....





kalau dah name wedding celebrity mesti la ade artist...so ni la among artists yang smpat begambo ;)
Big Boss Hot Fm & pengacara yang aku salute Ally Iskandar
Pengacara Majlis, Faizal Ismail
Me & Leya....she's 2 months pregnant
Pengaca Majlis, Rafidah




itu sajee....nantikan post seterusnya untuk majlis sebelah lelaki kat Kota Tinggi, Johor.

0 comments: